Wortel-gembercake met pompoenpitten

Wortel-gembercake met pompoenpitten

Wortel-gembercake met pompoenpitten Ingrediënten Voor 1 cake 300 g wortelen 15 g gember 2 eieren 500 g zelfrijzende bloem 200 g zachte boter 150 g suiker 50 g pompoenpitten (groene) Bereiding Schil de wortelen en rasp ze in een keukenrobot of met een groenterasp....
Citroentaartjes

Citroentaartjes

Citroentaartjes Ingrediënten Voor 6 personen 500 g gesuikerd zanddeeg (verkrijgbaar in supermarkt) 6 citroenen 4 eieren 250 g suiker 300 g boter Bereiding Rol het deeg uit met de deegrol tot een dikte van 5 mm. Snijd er met een uitsteekvormpje schijven uit van 10 cm...
Meringue met vijgen en room van witte chocolade

Meringue met vijgen en room van witte chocolade

Meringue met vijgen en room van witte chocolade Ingrediënten Voor 4 personen 4 eiwitten 200 g bloemsuiker 80 g witte chocolade 3 dl slagroom 4 verse vijgen 75 g griessuiker 1 eetl amaretto of amandellikeur 2 dl sinaasappelsap 1 vanillestok Blaadjes munt of...
Bladerdeegtaartje met bosvruchten en vanilleroom

Bladerdeegtaartje met bosvruchten en vanilleroom

Bladerdeegtaartje met bosvruchten en vanilleroom Ingrediënten Voor 4 personen 1 vel bladerdeeg 20 bosbessen 8 aardbeien 8 frambozen 8 braambessen 2 dl slagroom 1 vanillestok 50 g griessuiker 1 takje citroenverbena Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel alle...
Muffins met walnoten en esdoornsiroop

Muffins met walnoten en esdoornsiroop

Muffins met walnoten en esdoornsiroop Ingrediënten Voor 8 muffins 100 g suiker 200 g patisseriebloem 1 zakje bakpoeder 80 g zachte boter 180 ml volle yoghurt 1 ei 1 flinke eetlepel esdoornsiroop 2 eetlepels honing 1 rijpe banaan 100 g gehakte walnoten 8 hele walnoten...