Bloemkoolsoep met garnalen

Bloemkoolsoep met garnalen

Bloemkoolsoep met garnalen Ingrediënten Voor 4 personen 1 kleine bloemkool 2 aardappelen 1 teentje knoflook 1 l melk 150 g grijze garnalen 1 eetl gehakte platte peterselie Peper en zout Bereiding Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool gedurende 5 minuten in...
Velouté van kastanjes met dooierzwammen

Velouté van kastanjes met dooierzwammen

Velouté van kastanjes met dooierzwammen Ingrediënten Voor 4 personen 250 g kastanjes (vacuümverpakt in de groenteafdeling van de supermarkt of uit blik) 1 ui grof gesneden Olijfolie 2 dl balsamico-azijn 2 eetl suiker 100 g dooierzwammen (girolles) 1 kaneelpijpje 2...
Toscaanse bonensoep

Toscaanse bonensoep

Toscaanse bonensoep Ingrediënten Voor 4 personen 300 g gedroogde cannelini-bonen 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 aardappel Rozemarijn, fijngehakt Lichte vleesbouillon Peper en zout 100 g colonnata-spek 1 ui 1 wortel, fijngesneden 2 laurierbladeren Olijfolie van...
Groene gazpacho met zuurdesemcroutons

Groene gazpacho met zuurdesemcroutons

Groene gazpacho met zuurdesemcroutons Ingrediënten Voor 4 personen 1 Hass-avocado 1/2 komkommer, gewassen en in stukjes gesneden 1 groene paprika, ontpit en in stukjes gesneden 1 groene chilipeper, in stukjes gesneden 200 g jonge spinazie 1 potje verse koriander 2...
Slasoep met gebakken langoustines en dille

Slasoep met gebakken langoustines en dille

Slasoep met gebakken langoustines en dille Ingrediënten Voor 4 personen 12 langoustines 1 kropsla 3 witte selderstengels 2 uien 1 bloemig kokende aardappel 1 l groente- of gevogeltebouillon 1 klontje boter 3 takjes dille Peper van de molen, zeezout Olijfolie Bereiding...