Wortelsoepje met komijn en garnaal

Wortelsoepje met komijn en garnaal

Wortelsoepje met komijn en garnaal Ingrediënten Voor 4 personen 5-tal wortelen 10 cl room 10 cl melk 1 koffiel komijnpoeder 100 g grijze garnalen 10 cl kippenbouillon Peper en zout Bereiding Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en gaar in bouillon, samen met de melk...
Tomatensoep met gegrilde paprika’s  en zure room

Tomatensoep met gegrilde paprika’s en zure room

Tomatensoep met gegrilde paprika’s en zure room Ingrediënten Voor 4 personen   500 g mooi rijpe tomaten 3 rode paprika’s 2 teentjes knoflook 3 cl extra vierge olijfolie + extra 3 takjes tijm Peper van de molen Zeezout 4 eetl zure room 1 klein...
Soepvlees van meritus in eigen nat met seizoensgroenten

Soepvlees van meritus in eigen nat met seizoensgroenten

Soepvlees van meritus in eigen nat met seizoensgroenten   Ingrediënten Voor 4 personen 1,2 kg soepvlees (boulli) van meritus-rundvlees Groen van 1 prei 2 wortelen Bladeren van 2 selders 4 mergpijpjes 2 uien 2 kruidnagels Takje tijm Blaadje laurier 200 g tomatenpuree...
Aspergekaassoep met Chimay

Aspergekaassoep met Chimay

Aspergekaassoep met Chimay Ingrediënten Voor 4 personen 2 uien 2 teentjes knoflook 2 bussels witte mechelse asperges 5 takjes tijm 2 laurierblaadjes 4 peterseliestengels 25 g boter 850 ml water 250 g Chimay-abdijkaas ‘Grand Classique’ 1/2 flesje Chimay...
Soep van gerookte haring, sjalot en witte wijn

Soep van gerookte haring, sjalot en witte wijn

Soep van gerookte haring, sjalot en witte wijn Philippe Van den Bulck   Ingrediënten Voor 4 personen 1 gerookte haring 2 preistengels (enkel het wit gedeelte) 2 stengels witte selder 6 sjalotjes 1 flinke eetl bloem 2 dl witte wijn 1 dl room 6 dl visbouillon 3 takjes...