Ignace WATTENBERGE van Fleur de Lin.

Paul-Henri CUVELIER en Simon DE TAVERNIER van restaurant Paul de Pierre.

Lynn DE WEER van restaurant Paul de Pierre.

Maandag 2 oktober zijn in hotelschool Spermalie de winnaars van de prestigieuze wedstrijd van de Gastronomische Club Prosper Montagné bekendgemaakt. Restaurant Paul de Pierre uit Maarkedal kaapte liefst drie van de vier te winnen prijzen weg.

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar meesterschapswedstrijden waarin de Eerste Kok, Eerste Maître d’hotel en Eerste Sommelier van België worden bekroond. De categorieën Eerste Kok en Eerste maître worden op dezelfde wedstrijddag bekroond, waarop ook nog een prijs wordt uitgereikt aan de beste commis en beste zaalcommis.

Met Jamal AICHI (L’Auberge de Thines in Nijvel), Fabian BAIL (Paul de Pierre in Maarkedal), Steven BUELENS (Hostellerie Lesco in Wetteren), Lukas MOONENS (Brasserie Julie in Dilbeek) en Ignace WATTENBERGE (Fleur de Lin in Zele) was het alweer een sterke lichting.

De finalisten moesten drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met groenten en een kippenei met granen en/of zaden als garnituur, een eigentijdse versie van zeetong ‘Normande’ als hoofdgerecht en een dessert met koffie, melkchocolade ‘Vietnam’ Belcolade en citrusvruchten. Het was Ignace WATTENBERGE die daarmee het meeste indruk maakte op de jury (met daarin kleppers als Peter GOOSSENS, Bocuse de bronze Ferdy DEBECKER, Angelo ROSSEEL en Michael VRIJMOED), en hij mag zich dan ook Eerste Kok van België noemen. Voor Wattenberge was het ‘tweede keer, goede keer’: twee jaar geleden had hij ook al eens een gooi gedaan naar eeuwige Prosper Montagné-roem.

Lynn DE WEER, commis van Fabian Bail, werd verkozen tot de Beste Commis.

De titel van Eerste Maître van België gaat naar Paul-Henri CUVELIER, van restaurant Paul de Pierre in Maarkedal, en bovendien werd Simon DE TAVERNIER, óók al van Paul de Pierre, uitgeroepen tot beste zaalcommis, waarmee dit restaurant dus drie van de vier prijzen wegkaapte. De tweede plaats van Fabian BAIL in de categorie Eerste Kok, maakte het succes compleet.

We hebben zo’n vermoeden dat er gisteravond druk gefeest werd in Maarkedal! En terecht!
Proficiat aan alle laureaten.