‘T GALERIETJE

In deze oude fermette, die door zaakvoerder Peter Liétar volledig werd gerenoveerd, kan u proeven van de sfeer van weleer en genieten van culinaire specialiteiten van het huis. Prachtige tuin en terras. In ‘t Galerietje, reeds 25 jaar een vaste…

ALEX

Tot augustus 2014 zwaaide Alex De Witte de plak in het gerenommeerde restaurant Il Carpaccio, maar sinds 24 oktober is De Heide zijn thuisbasis, al werd het restaurant wel Alex herdoopt. De Waasmunsterse chef blijft trouw aan zijn stijl: een eigen…

ANGELUS

Verzorgde keuken in een aangenaam kader met Hilde Maertens aan het fornuis. Specialiteiten: huisgemaakte ganzenlever, kreeft en paling in ‘t groen. Elke weekdag is er een zakenlunchmenu met daarnaast een maandelijkse gastronomische menu en een…

BISTRO DE LAET & VAN HAVER

Bistro De Laet & Van Haver baseert zich voor haar menukaart op een jarenlange ervaring als keurslagerij. Kwaliteitsvlees is dan ook het stokpaardje. Als specialisatie biedt de bistro een uitgebreide entrecotekaart met internationale runderrassen…

BRASSERIE DOCK’S

Een evergreen die alle kwalitatieve eigenschappen vertoont van een traditionele brasserie maar daar sinds de openingsdag bijna een kwart eeuw geleden lang geen vrede mee nam. Zo is er het uitzonderlijk aanbod aan producten afkomstig van eigen hoeve en…

BISTROT PADAM

‘Bistrot Padam’ combineert de Franse keuken met de gezelligheid van een bruin café – let op de prachtige authentieke toog met barkast in apothekerstijl. Chef Wester Hensen kiest voor dagverse kwaliteitsproducten (afgerijpt limousin rundvlees,…

BRASSERIE DARCHE

Reeds vijf jaar straalt Brasserie Darche warmte, gezelligheid en klantvriendelijkheid uit. De kaart is selectief samengesteld naargelang het seizoen, net zoals de maandelijks wisselende suggesties. Tijdens het seizoen zijn wild en asperges zeker een…

CABO CLUBRESTAURANT

De kust is een gastronomisch adres rijker, in een nieuw pand dat aan een schip doet denken. ‘Club’ slaat enerzijds op de VVW Blankenberge waarvan het clubrestaurant is, en anderzijds op de bovenverdieping in loungesfeer: kwaliteit, maar in een relaxte sfeer. Het jonge team kiest voor…

CARCASSE

Wat is Carcasse? Dat is de hamvraag. Hendrik Dierendonck en chef Michael Yates hebben aansluitend aan de bekende slagerij in St. Idesbald een gezellig en veelzijdig platform gecreëerd waar ze het vak van vlees versnijden en bereiden passend eren…

CINEMANGÉ

Een halve eeuw lang was het statige gebouw in classicistische stijl op de hoek van de Papiermolenstraat en de Bogaerdstraat een buurtbioscoop. Vandaag kan de fijnproever er terecht voor een eerlijke keuken op basis van dagverse ingrediënten van de hoogste…

D’OUDE SCHUUR

Verbouwde hoeve met schaduwrijke tuin. De jonge chef Steven D’hoye brengt een klassieke keuken met hedendaagse toetsen, met respect voor het basisproduct zelf. Ook veel streekgerichte bereidingen. Naast de gerechten op de kaart zijn er nog een…

DE HUIFKAR

De Huifkar brengt al 40 jaar lang een klassieke keuken met moderne toets en marktgerichte gerechten. Visliefhebbers zijn hier aan het juiste adres met palingbereidingen, bouillabaisse van de Noordzee, kabeljauw en kreeft. Carnivoren krijgen gegarandeerd…

DE KOMMEL

In het panoramisch gelegen hotel-restaurant De Kommel overgieten Paul & Wendy Princen-van Aalst hun aanbod mooie kamers en lekkere menu’s met een sausje van Limburgse gastvrijheid. In het vernieuwde restaurant, dat bovendien het hoogst gelegen restaurant…

DE KWIZIEN

In De KwiZien staan gastronomie en gastvrijheid centraal. Dit in een ongedwongen, informele en ontspannen huiskamersfeer, waar je ontvangen wordt door gastvrouw Marielle Clercx. Lady Chef of the Year Anne-Sophie Breysem verwent vanuit haar open keuken…

DE MOLEN

De Molen is een echt grillrestaurant en zoals ze zichzelf noemen een ‘place to meat’. De keukenbrigade grilt op Haspengouws fruithout waardoor het vlees een unieke smaak krijgt. Er wordt hier ook gewerkt met rundvlees van vrouwelijke dieren dat maximaal vier jaar oud is en sappiger is van smaak…

DE PEERDESTAL

Dit lid van de Ambiance Club is al bijna veertig jaar een begrip in Antwerpen. In de 25 jaar dat huidig chef Mike Vlasman deze zaak in handen heeft, is het restaurant flink geëvolueerd. Aanvankelijk kon je hier enkel terecht voor paardensteak of kip aan ’t spit, maar ondertussen…

DIM

DIM telt slechts zestien stoelen waardoor je het restaurant kan beschrijven als een pocket sushi-tempel. Maar wel gecombineerd met een traditioneel maritiem kader. Aan het roer staat de jonge topchef Dimitri Proost. Hij brengt in DIM zijn twee culinaire leerroutes samen: de onovertroffen…

GRAANMARKT 13

Chef Seppe Nobels voelt bijzonder goed de tijd aan. Zijn keuken is opgebouwd rond een menu waarbij groenten als diverse smaakvolle bijgerechten aan tafel in porties om te delen worden geserveerd. Ze ondersteunen zo het hoofdgerecht rond vis of vlees op royale en verrassende wijze. Licht, luchtig en leuk…

HERTOG JAN

Ingebed in een historische geklasseerde langgevelhoeve met eigen groentekweektuinen, aan de Brugse rand, bouwen Gert De Mangeleer en Joachim Boudens met hun team aan de weg naar de absolute top van de gastvrijheid. Gert met zijn eigentijdse keuken, gestoeld op eigen kweek en…

HET PAND

Welkom in club Het Pand, het à la carte restaurant van de Universiteit Gent. Club Het Pand bevindt zich in een voormalig dominicanenklooster in hartje Gent. Het warme onthaal, het stijlvolle kader en het voortreffelijke Pand-menu  maken een bezoek beslist de moeite waard. Je kan er

HOF TEN EENHOORN

Deze mooie familiezaak op de rand van de Brabantse Kouters en het heuvelachtige Pajottenland bestaat in 2017 41 jaar. In mei of juni van dit jaar is het tijd voor verbouwingen. Chef Jeroen De Petter zet de traditie verder, door thematisch te werken met telkens één seizoensgebonden menu

HOSTELLERIE ST-NICOLAS

Deze moderne, tijdloze eettempel is in handen van de getalenteerde meesterkok Franky Vanderhaeghe en zijn echtgenote Sandra Nys. Gelegen in het landelijke Elverdinge en bekroond met allerlei titels (twee Michelinsterren) weet Franky zich een weg te banen naar de top van de gastronomie…

HOTEL GEERTS

In het elegante en charmante restaurant kun je genieten van de gastronomisch alom gerenommeerde keuken. De creatieve en culinaire gerechten maken elk diner, zakenlunch of gastronomisch weekend tot een speciale gebeurtenis. De stijlvolle gezellige

HUISKAMERRESTAURANT POSTELEIN

Dit fijne huiskamerrestaurant biedt zijn klanten, in een ontspannen kader, de klassieke en streekgebonden keuken aan. Je kan er kiezen uit verschillende menu’s of à la carte bestellen. De nieuwe champagnebar en gerenoveerde keuken vormen het bruisende hart van de

L’AIR DES SENS

Chef David Schulz was in een vroeger leven musicus-filosoof en Anna Kempeneers is historica – gastronomische buitenbeentjes, dus. De échte passie van David deed hen besluiten om, na de restauratie van een historisch pand, een eigen restaurant te beginnen. Chef Schulz staat voor

L’ANGELO ROSSO

L’Angelo Rosso is meer dan een gezellig Italiaans restaurant in het kloppende hart van Sint-Truiden. De familie Catania, met chef Roberta, haar man Filippo en ‘il bambino’ Antonio, doet er alles aan om uw culinair bezoek onvergetelijk te maken. Midden in een prachtig en…

LA BELLE MARAÎCHÈRE

Sedert 1973 één van de beste restaurants van de Vismarkt en misschien wel het meest traditionele in Brussel. Een serieuze, burgerlijke keuken voor een dito publiek. Chef Serge Devreker, erkend als ‘Meesterkok van België’. Aanrader is het gastronomisch…

LA BOTTE

Vijfendertig jaar geleden opende Vincenco Giacomazza restaurant La Botte in Genk. Vandaag zijn het zonen Giuseppe en Gaspare die alles in goede banen leiden, de eerste als chef en de tweede als sommelier. In 2008 én 2016 werd het restaurant door Gault&Milla uitgeroepen tot Beste…

LA FEUILLE D’OR

In het restaurant kan u terecht voor een lekkere gastronomische maaltijd met vooraf een verfrissend glaasje champagne op het terras. Jan Martens is een de chef. Hij verwent je niet alleen met meesterlijke nagerechten, maar wordt ook geprezen voor zijn experimentele, verrassend…

LA FONTANELLA

Sinds 1977 staat La Fontanella bekend als een gezellig Italiaans restaurant met heerlijke mediterrane gerechten. In september 2017 verhuist La Fontanella naar een prachtige, nieuwe locatie, eveneens in het hart van Hasselt. Een gerenoveerd herenhuis…

LA QUINCAILLERIE

Dynamiek, beweging en een uniek interieur als extra’s bij een brasseriekeuken die diepgang aan karakter koppelt. La Quincaillerie behoort daardoor tot de gevestigde waarden van de Brusselse horeca. Al een kwarteeuw vaart het team een eigen, authentieke koers die ook het internationaal clientèle…

MICHEL

Een warm en eigentijds kader, een rustig en vriendelijk onthaal … en een keuken die er staat! In restaurant Michel, gelegen in de buurt van Namen, ligt het accent op lokale streekproducten: gevogelte van boerderijen uit de regio, artisanale kazen, wijngaardslakjes van…

 

NIVO

NIVO is het nieuwe uithangbord van DC Horeca met chef Yanaika, bekend van Mijn Restaurant en voormalige Lady Chef of the Year, achter het fornuis. NIVO is het resultaat van een mooie mix van kennis, puurheid en liefde voor de horeca. In de food-and-wine-pairings wordt gestreefd naar…

PAKHUIS

Monumentaal en toch warm en gezellig. Pakhuis lijkt wel op meer contrasten een patent te hebben. Zo is er het exclusief karakter van de productgedreven keuken gebaseerd op zorgvuldige geselecteerde ingrediënten waarvan een groot deel afkomstig is van de eigen

PLAZACAFÉ

Hip en trendy in het hartje van authentiek Brugge: het lijkt als vloeken in de kerk, maar de combinatie van het moderne kader met het idyllische uitzicht op het Burgplein en het Belfort werkt wonderwel. Chef Dirk Vandebosch staat voor een klassieke keuken met…

REMBRANDT

Meer dan 50 jaar is restaurant Rembrandt, in de schaduw van de kerktoren, het culinaire hart van Lebbeke. Frans-Belgische keuken met eigentijdse gastronomie. Stuk voor stuk hoogwaardige gerechten met verrassende, dagverse en vooral streekgebonden producten...

RESTAURANT MARCEL

Dit sfeervolle restaurant in de schaduw van het Antwerpse MAS ontleent z’n naam niet aan de chef (Dave De Croebele), noch de gastvrouw (Lieze Drowart), maar aan de grootvader van de chef. Naar verluidt was hij een levensgenieter, een man die genoot van…

SCHATTEMAN

Het restaurant van Gregory en Marieke Schatteman is rustig gelegen, midden in de bossen van Hertsberge en toch vlot bereikbaar via de snelwegen. Chef Gregory kookt seizoensgebonden en met respect voor het product. Elegante gerechten met intensieve smaken zijn het…

SJALOTTEKE

Hendrik en Freya Vandestapele runnen samen sedert 2003 het Sjalotteke. Het is het kleinste restaurant van Vilvoorde, met een hoog huiskamergehalte. Hier kan je sfeervol intiem dineren. Open keuken. Geen vaste kaart, de suggesties variëren volgens markt en seizoen. De gerechten zijn

SEAGRILL

Al meer dan twintig jaar in het teken van alles wat uit de zee komt, is Sea Grill ongetwijfeld een van de beste restaurants van de hoofdstad: elegant en warm hedendaags interieur, topservice, prachtige wijnkaart en vooral de kookstijl van Yves Mattagne die…

SIR KWINTEN

Verfijnde, seizoensgebonden keuken met hier en daar nieuwe invloeden. Naast de ‘à la carte’ gerechten is er een maandelijks wisselend seizoensmenu in 3, 4 of 5 gangen vanaf € 42. Tijdens weekdagen kan je genieten van een lunch aan € 29. Er werd een nieuwe wijnkamer geïnstalleerd – zoals een

SOFIE’S PLACE

Sofie’s Place is een klein restaurantje waar het vooral tijdens de lunch gezellig druk is. Naast de zaal is er nog een veranda, die bij mooi weer volledig open gaat, en een terras. Op de kaart tref je een interessante combinatie van Italiaanse (pasta, salades) en Thaise…

ST-MALO

Met een unieke ligging op 50 meter van het Casino Kursaal, waar de zee tegen de dijk beukt, waan je je niet alleen in St-Malo, je bent er ook. Dit restaurant is modern, sober en smaakvol met terras en zicht op zee. Behaaglijke en discrete sfeer. Vriendelijke en…

TAFEL 10

Deze 19de-eeuwse burgerwoning, die ooit een smidse, een slagerij en een viswinkel was, is vandaag het stijlvolle Tafel 10. Hier kun je terecht voor gezellig tafelen en genieten van de mooiste streekproducten. Authentieke gerechten, die recht uit het hart komen, vormen het…

TER LEEPE

Kristof Marrannes had vier jaar gewerkt in topzaken als Sea Grill en Hof Van Cleve voor hij een jaar of tien geleden chef werd in het restaurant van z’n ouders, waar hij de lat gastronomisch hoger legde. Dat resulteerde vrijwel meteen in de Zilveren Pollepel,…

VIVENDUM

“Koken is de kunst van het weglaten.” Zo opent de kaart op de website van Alex Clevers. Zijn professionele geloofsbelijdenis maakt hij ook hard door zijn hartige bereidingen compact en toegankelijk te presenteren en met een paar betekenisvolle details te verrijken. Producten worden door hem op…

Bestel hier het laatste nummer

Zoek Restaurant