We schreven het al in ons septembernummer (nu in de winkel): vanaf september zijn de mosselen op hun best. Daags voor de start van de nationale mosselweek (van 25 september tot 1 oktober) kunnen liefst 500 mosselliefhebbers aanschuiven aan de langste mosseltafel van het land. En daar kun ook jij  bij zijn.

Liefst 120 meter meet de tafel die op zondag 24 september om 13 u zal worden opgesteld aan het Willemsdok aan het MAS in Antwerpen. Er zullen 500 mensen mogen aanschuiven om zich te goed te doen aan 600 kilogram mosselen.

Hiermee wil de initiatiefnemer, het Nederlands Mosselbureau, de langste mosseltafel van het land op z’n naam schrijven en tegelijk ons, Belgen, belonen voor onze trouw aan deze delicatesse – zoals je weet zijn wij de grootste afnemers, de eigen Nederlandse markt inbegrepen, van Zeeuwse mosselen.

Je plaatsje aan deze tafel is immers helemaal gratis. Het enige wat je moet doen, is je aanmelden op de website en hopen dat jij een van de gelukkigen bent. De winnaars worden op 14 september bekendgemaakt.

Klik hier om deel te nemen aan de wedstrijd.