Muziek brengt mensen samen. Lekker eten ook. Over enkele weken brengen het Gent Jazz Festival en hun gedeelde passie voor groenten en ecologisch verantwoord koken twee van ’s lands beste groentekoks samen in een exclusief pop-uprestaurant. En een maand later doen beide heren het nog eens over op Jazz Middelheim in Antwerpen.

Het Gent Jazz Festival vindt plaats van 6 tot 15 juli in de Gentse Bijloke. Naar aanleiding van dat festival houden twee van België’s beste groentechefs, Seppe Nobels van Graanmarkt 13 en Frank Fol, jarenlang aan het hoofd van Sire Pynnock, een pop-uprestaurant open.

Het festival biedt combitickets voor €90 aan, waarbij toegang tot het festival en een plaats aan tafel voor het driegangenmenu inclusief drank, inbegrepen zijn. Wie eerder al een festivalticket besteld had, kan voor €55 alsnog reserveren voor het diner.

Voor Nobels is het niet de eerste keer dat hij samen de schort aanbindt met een andere chef – denk maar aan het four-handsdinner met Bruno Loubet, waarvan we enkele maanden geleden een uitgebreide reportage brachten in ons magazine.

Daarbij gaat het telkens om een samenwerking van gelijkgestemde zielen en dat is deze keer niet anders. Nobels is alvast opgetogen over de komende samenwerking.

“Als kind al keek ik enorm op naar Frank Fol”, aldus Nobels, een van de vaste ‘huischefs’ van Culinaire Ambiance. “Om nu samen met hem aan de slag te gaan in een muzikaal decor, is een droom die uitkomt. Frank en ik behoren tot twee verschillende generaties en het is altijd mooi om te zien hoe die elkaar begrijpen en aanvullen.”

Wat de jazzliefhebbers die fortuinlijk genoeg zijn om een plaatsje te bemachtigen mogen verwachten, is voorspelbaar: drie gangen opgebouwd met lokale producten, met respect voor product en producent, ecologisch verantwoord en duurzaam.

Het combipakket is beschikbaar op alle festivaldagen, maar niet op 6 en 9 juli. Van 3 tot 6 augustus spelen Fol en Nobels de ‘terugwedstrijd’ op het iconische Jazz Middelheimfestival in Antwerpen.

Klik hier om je combiticket te reserveren.