In mei was de Limburgse tweesterrenchef Bert Meewis nog te gast bij Ambiance met twee van zijn signatuurgerechten. Vanaf juli kunnen Businessclass-passagiers van Brussels Airlines gedurende zes maanden genieten van gerechten gecreëerd door de chef van restaurant Slagmolen.

 

Meewis is daarmee de negende Belgische chef waarmee de Belgische carrier samenwerkt om reizigers in de wolken culinair te verwennen. Elke maand zorgt de Limburgse classicus voor een seizoensgebonden menu.

In juli omvat die als hapje vooraf een praline van gerookte zalm met bieslook en verder onder meer als voorgerecht roulade van gerookt rundvlees met burrata en tomatensalsa of een salade van koningskrab met mango en mousse van krab.

 

Bij de maaltijd kan men kiezen uit Belgische bieren en wijnen. In juli schenkt de crew onder meer Sint-Gummarus Tripel  van de Limburgse brouwerij Cornelissen en als rode wijn een verfijnd geconcentreerde Dalaheim Castellum Cabernet Jura 2009 van wijnmaker Bart Nyssen.