Je zou denken dat Tom Boonen genoeg pasta heeft gegeten voor de rest van zijn leven? Niets van. Ook na zijn ‘pensioen’ kan de wielergod er maar niet genoeg van krijgen. Zodanig zelfs dat hij, samen met een van de meest veelbelovende culinaire talenten uit Limburg, een pastarestaurant gaat opstarten.

Het nieuws was eerder al te lezen in sommige kranten, maar de opening van Roberta Pastabar komt nu wel heel dichtbij. Het gaat om een initiatief van Tom Boonen en zijn manager, Paul De Geyter, met als derde partner Filippo Catania van L’Angelo Rosso, een Italiaans restaurant in Sint-Truiden.

Deze gloednieuwe pastabar krijgt de naam van de echtgenote van Catania, Roberta, die als chef authentieke pasta’s uit Noord- tot Zuid-Italië op de kaart zal zetten.

Roberta geldt als een van de meest veelbelovende (Italiaanse) chefs in Limburg en werd daar in 2016 voor erkend met haar allereerste bib gourmand. Vorig jaar moest ze maar nipt de duimen leggen in de prestigieuze competitie van Chaudfontaine Lady Chef of the Year.

Wanneer precies de nieuwe pastabar opengaat, is nog niet duidelijk, maar het zit er nu toch écht wel aan te komen, getuige enkele foto’s op de Facebook-pagina van L’Angelo Rosso. De pasta’s op de andere foto’s zijn weliswaar gerechten uit L’Angelo Rosso, en dus niet noodzakelijk een referentie voor de pastabar, maar ze tonen wel aan dat Roberta met pasta overweg kan.

Pastabar Roberta, Plankstraat 12 – 3800 Sint-Truiden – info@robertapastabar.com