Gisteren, vrijdag, is in Antwerpen een nieuw stadsfestival van start gegaan, Part of Antwerp. En hoewel het zeker geen exclusief foodfestival is, kunnen wij toch meteen een paar goede redenen geven waarom foodies tot zondag 17 september absoluut moeten afzakken naar het kwartier tussen de Londenbrug en het Havenhuis.

Nu heeft ’t Eilandje, de buurt rond het MAS, zich de laatste jaren sowieso ontpopt tot een culinaire hotspot, met tal van leuke restaurants en toffe bars. Maar in het weekend van 15 tot 17 september wordt dat nog eens extra in de verf gezet door het Bus-Kruid Foodfestival aan het Havenhuis, op het Zaha Hadidplein.

Dat weekend zullen tientallen foodtrucks het Zaha Hadidplein inpalmen. Het festival zet volop in op diversiteit, met naast ‘gewone’ vis- en vleeshapjes ook koosjere, halal en vegetarische gerechtjes. Maar er is meer: doordat de biersommelier van Duvel Moortgat bij elk hapje ook een ‘biertip’ voorziet, krijgt het foodfestival al snel de allure van een groots opgezette bierpairing.

 DINEREN OP HET WATER

Zoiets als Dinner in the Sky, maar dan op het water, op een groot ponton in het Kattendijkdok. Het Waterfront – dining on water is een sharing & pairing-formule waarbij je per gang een aantal gerechtjes krijgt die je deelt met je tafelgasten. De nadruk ligt op groenten en duurzaamheid.

Een watertaxi brengt je vanop de oever naar het drijvende restaurant en weer terug. Het waterrestaurant is van 8 tot 17 september elke dag geopend, voor zowel lunch als diner. Je betaalt 59 euro voor drie gangen, drank niet inbegrepen.

Reserveren (via Tablebooker of op de website, www.partofantwerp.be) is aangewezen, al kunnen toevallige passanten altijd op het moment zelf checken of er nog plaats is.