Ben jij een Pietje Precies? Dan moet je absoluut deze Obsessive Chef Cutting Board kopen om zo de perfecte julienne of brunoise te snijden. Anderzijds… als je écht een Pietje Precies bent, heb je waarschijnlijk lang geleden al geleerd je wortelen zo te snijden dan elk afgesneden staafje precies even groot is.

 

Een van de eerste dingen die hotelschoolleerlingen aangeleerd krijgen, is de juiste snijtechniek. Tot in den treure toe worden aspirant-koks gedrild in het fijn snijden van ajuin, wortelen en andere producten, tot ze de perfecte allumette, julienne en brunoise onder de knie hebben – elk stukje precies even groot.

Alle moeite voor niets? Met deze snijplank kun je, ook zonder maandenlange training, groente, kaas, kruiden enzovoort perfect op maat snijden. Aanduidingen zijn in inch en cm’s. De Obsessive Chef Cutting Board helpt je ook om grotere stukken in perfecte losanges te versnijden.

 

Bekijk alvast het demonstratiefilmpje. Toch is er één ding waarbij deze snijplank je niet gaat helpen: de juiste snijtechniek. We hebben zo’n voorgevoel dat de kok in het filmpje vroeg of laat toch in zijn of haar vingers gaat snijden.