De bekende rode gids Michelin en het champagnehuis Veuve Clicquot stellen de tweede editie voor van ‘De vrouwelijke chefs van de Michelingids’. Een eerbetoon aan alle vrouwelijke chefs in België en Luxemburg.

De gids bevat in totaal 87 adressen waarvan er zes bekroond zijn met een of meerdere sterren en dertien met een Bib Gourmand. Van kleine restaurantjes tot uitzonderlijke etablissementen, in de opgenomen selectie kan elke klant genieten van topgerechten die werden samengesteld door een vrouwelijke chef.

Een speciale prijs ging naar Ricarda Grommes. Zij veroverde haar eerste ster én de titel Vrouwelijke Chef 2017. Ze staat aan het roer van restaurant Quadras in Sankt Vith.

De samenwerking met Veuve Clicquot is geen toeval want de geschiedenis van het champagnehuis werd gekenmerkt door een uitzonderlijke vrouw, Barbe Clicquot. Na de dood van haar man nam de 27-jarige dame het moedige besluit om de leiding van het familiebedrijf op zich te nemen en in 1810 brengt ze vernieuwing in de wereld van champagne door de eerste vintage van Veuve voor te stellen.

Richtprijs: €8,95 – beschikbaar vanaf eind maart

Save