De Gastronomische Club Prosper Montagné heeft de namen van de vijf finalisten voor de prestigieuze wedstrijd Eerste Kok van België 2018 bekendgemaakt. Drie van hen doen voor een tweede keer een gooi naar deze prestigieuze titel. De finale vindt plaats op 2 oktober in hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. De winnaar volgt Glenn Verhasselt van Sir Kwinten op.

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Op basis van de inschrijvingen wordt een eerste selectie gemaakt en daaruit worden dan de vijf finalisten gekozen.

Zij moeten tijdens de finale een driegangenmenu bereiden, waarvan de thema’s van tevoren bekendgemaakt worden. Dit jaar zijn dat een vegetarisch gerecht met groenten en een kippenei en granen of zaden als garnituur, een eigentijdse versie van sole normande en een dessert met koffie, melkchocolade en citrusvruchten.

Dit zijn de vijf finalisten:

Jamal Aïchi van restaurant L’Auberge de Thines (Nijvel),

Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal),

Steven Buelens, chef-eigenaar van Hostellerie Lesco’ (Wetteren),

Lukas Moonens, sous-chef van Brasserie Julie (Dilbeek),

Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin (Zele)

Voor drie van hen is het de tweede keer dat ze een gooi doen naar deze prestigieuze titel: Fabian Bail en Ignace Wattenberge waren twee jaar geleden al eens finalist en Lukas Moonens vorig jaar.

Vorig jaar won Glenn Verhasselt de wedstrijd, nadat hij twee keer op de tweede plaats was gestrand.

De jury wordt samengesteld door Peter Goossens.