Krijgen we deze winter de doorbraak van de winterbar? Dat zou wel eens kunnen. Steeds meer clubs en horecazaken investeren in de wintermaanden in een tijdelijk concept met glühwein, jenever en een après-skisfeer. Gisteren is alvast de winterpop-up van  de Versuz in Hasselt opengegaan en daar blijft het niet bij: er komt ook een Antwerpse spin-off.

Aan zomerbars in Vlaanderen geen gebrek. In elk middelgroot dorp wordt er tijdens de zomermaanden wel ergens een plein, grasveld of terras omgetoverd tot strand, met ligstoelen, parasols en een bar waar heerlijke zomercocktails worden geserveerd.

Winterbars zijn tot nog toe minder druk bezaaid en dat is vreemd, want de winterse ambiance van een ruwhouten chalet of terras met vuurkorven en hartverwarmende glühwein is minstens even gezellig als het luie zomerse gevoel van een strandbar.

Het zal dan ook wel geen toeval zijn dat we de jongste weken een aantal nieuwe winterbars hebben zien opengaan. De MOOSE winterbar van de Versuz in Hasselt is niet echt nieuw en is ondertussen al aan de derde editie toe. Maar minstens even belangrijk is dat deze winterbar een Antwerps broertje krijgt.

Decor van MOOSE Antwerpen: de reeds bestaande Aspen Bocadero (mét curlingbaan) aan de Weegnatie.

Vanaf 7 december kan je er genieten van een onvervalste après-skisfeer, een ruwhouten interieur met dierenpelsjes, en zaalpersoneel dat in lederhosen of in heuse dirndl-stijl je favoriete winterdrankje serveren.

MOOSE Winterbar Hasselt, Trichterheideweg – 3500 Hasselt – Van donderdag tot zaterdag vanaf 17u
Open vanaf 9 november

MOOSE Winterbar Antwerpen, Aspen Bocadero – Waagnatie – Rijnkaai 150 – 2000 Antwerpen
Open vanaf 7 december