Het moet een ongeschreven wet zijn in het Belgisch staatsblad dat op de Nationale Feestdag er frietjes moeten gegeten worden. Baraque Friture, het nieuwe concept van de uitvinders van Otomat, opent dus niet toevallig vandaag zijn deuren (vanaf 17 uur) op de Marnixplaats in Antwerpen. Al gaat het net iets verder dan een portie bitterballen en een groot pak met mayonaise.

 

Slogan van Baraque Friture is ‘ceci n’est pas une friture’. Beetje verwarrend maar geduld, de uitleg is logisch. Waar andere frituren gewoonlijk stoppen bij sausjes of snacks, begint Baraque Friture pas. Hier kom je voor rundstoofvlees, vol-au-vent, kalkoen Marengo, Luikse balletjes… Steeds geserveerd met verse frietjes, smakelijke sausjes, groentjes of side dishes.

 

Speciaal voor Baraque Friture creëerde slager Luc De Laet een unieke Belgian Butchers Sausage, worst met mout, gestoofd en gegaard in een biersaus en afgewerkt met rode kool en sinaasappel. Visliefhebbers en veggies vinden er sowieso ook hun smaak. Eindigen doe je met wafeltjes in de vorm van een hartje, ter plaatse gebakken en bestrooid met bloemsuiker. Ter plekke opeten is mogelijk. Kopen aan het straatvenster en meenemen kan ook.

Baraque Friture, Marnixplaats 10 – 2000 Antwerpen