10 Belgische restaurants behalen Award of Excellence

Tien Belgische restaurants hebben van het Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator een 'Best of Award of Excellence' gekregen. Je kan het vergelijken met de Michelinsterren voor wijn. 

De Belgische prijswinnaars van de ‘Best of Award of Excellence’ zijn Convento Wijnbistro en Fragma uit Leuven, Danieli Il Divino, Dôme, The Glorious, Pazzo en Marcel uit Antwerpen, Paul de Pierre uit Maarkedal, D’Oude Schuur uit Sint-Martens-Latem en Au Comptoir uit Gierle.

Ze krijgen de onderscheiding voor hun uitgebalanceerd wijnaanbod, zowel geografisch, qua stijl als qua budget. De food & winepairing is eveneens een criterium voor het toekennen van de bekroningen. Over de hele wereld kregen 1.387 restaurants de onderscheiding.

Bij de hoogste onderscheiding, de 'Grand Award', vonden we geen Belgische restaurants. De 100 prijswinnaars daarvan zijn dezelfde als bij de editie van 2019, omdat de jury hierbij ter plaatse moet kunnen komen en dat was wegens de coronalockdown niet mogelijk.

https://ambiance.be/met-deze-handige-tip-houd-je-je-wijn-koel-zonder-ijsblokjes/

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer