Voorgerechten

Zwaardvis met chimichurri en chips van zoete aardappel

Zwaardvis met chimichurri en chips van zoete aardappel

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 400 gr verse zwaardvis
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ ajuin
  • 2 zoete aardappelen
  • Enkele stengels pijpajuin
  • Een handvol platte peterselie
  • 1 chilipepertje
  • Olijfolie
  • ½ rode ajuin
  • 1 teentje look, fijngesneden

Instructies

1

Maak chimichurrie. Versnipper de pijpajuin, de rode ajuin, look en het chilipepertje en hak de peterselie fijn. Meng koud, voeg olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

2

Snij de zwaardvis in blokjes en snij uit de groene en rode paprika en de ajuinrokken schijfjes van dezelfde grootte. Maak hiermee een klassieke brochette.

3

Snij met de mandoline fijne chips van de zoete aardappelen, spoel ze om het zetmeel eraf te krijgen en dep droog. Frituur aan 180° tot ze krokant zijn en laat op keukenpapier uitlekken.

4

Bak de brochette op barbecue of in de pan, maar zorg dat het binnenste van de zwaardvis nog enigszins glazig is.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in