Amuses & fingerfood

Ceviche van witte vis en octopus

Ceviche van witte vis en octopus

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 300 gram witte vis (zeebaars, kabeljauw, schelvis…) en/of octopus
  • Limoenen
  • Fanta
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Chilipepertje
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • Koriander
  • Pijpajuin
  • 1 tomaat

Instructies

1

Snij de pepers en de tomaat in brunoise en versnipper de ajuin en de koriander.

2

Snij de vis in blokjes van circa 1 cm.

3

Maak een marinade met limoensap en Fanta, in een verhouding 2/3 limoensap en 1/3 Fanta.

4

Giet de marinade over de vis. De vis moet zéker niet volledig onderstaan. Laat de vis 15 minuten marineren en roer regelmatig om.

5

Giet het overtollige limoensap/Fanta af.

6

Voeg de groenten toe en breng op smaak met peper en zout.

Notities

Fanta als ongebruikelijk ingrediënt voor een frisse marinade.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in