Desserts & gebak

IJs van karnemelk – chocolade – karamel

IJs van karnemelk - chocolade – karamel

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 brownies, kant-en-klaar gekocht of zelfgemaakt volgens eigen recept
  • Voor het karnemelkijs
  • 1 l karnemelk
  • 3 dl water
  • 300 gr suiker
  • 4 blaadjes gelatin
  • 3 eetl Griekse yoghurt
  • Voor de chocoladezalf
  • 250 g donkere chocolade
  • 40 gr suiker
  • 5 dl melk
  • 11 gr kappa

Instructies

1

Breng het water en de suiker aan de kook tot de suiker volledig opgelost is. Voeg de geweekte gelatine en karnemelk toe en werk af met Griekse yoghurt.

2

Mix en draai af in ijsturbine of laat opstijven in pacojetbekers.

3

Voeg alle ingrediënten voor de chocoladezalf samen en draai af tot een temperatuur van 100°C. Stort de massa ui en laat afkoelen. Draai vervolgens opnieuw af in de thermomix tot een gladde zalf.

4

Dresseer bovenop en naast een brownie.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in