Voorgerechten

Mergpijp met gerookte Holstein en truffelmayonaise

Mergpijp met gerookte Holstein en truffelmayonaise

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 halve mergpijpen
  • 500 g tussenribstuk van Holstein rund
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2dl water
  • 2dl azijn
  • 200 suiker
  • 2 soepl zonnebloemzaden
  • 2 soepl pompoenpitten
  • Voor de pekel
  • 150 g cholorozo zout (los verkrijgbaar bij de slager)
  • 150 g keukenzout
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje look
  • 2 g peperkorrels
  • 2 sjalotten
  • 10 g verse rozemarijn
  • 6 g tijm
  • 3 liter water
  • Voor de truffelmayonaise
  • 2dl olie
  • 60 g eiwit
  • 40 gr sushiazijn
  • 1 soepl truffelpasta

Instructies

1

Laat het Holsteinrundvlees minstens 48 uur pekelen.

2

Rook het gepekelde rundvlees 10 minuten koud in de rookoven of met een coldsmoker (bijvoorbeeld van Barbecook – voor pakweg €20 verkrijgbaar in elke winkel met een deftig assortiment barbecuetoestellen). Snij het vlees in dunne plakjes en rol ze op.

3

Voeg het water, de suiker en de azijn samen en breng aan de kook. Leg er de fijngesneden ui in en laat die 1 minuut meekoken. Laat afkoelen in het kookvocht en hou apart.

4

Maak truffelmayonaise. Mix het eiwit, sushiazijn en truffelpasta en monteer met de olie.

5

Kruid de mergpijp met peper en zout en plaats 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

6

Rooster de zaden en pitten.

7

Dresseer de mergpijpen met de holsteinrolletjes, truffelmayonaise, rode ui en de pitten en zaden.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in