Amuses & fingerfood

Oester met granny smith met gel van citroen en ijs van avocado

 

Oester met granny smith met gel van citroen en ijs van avocado

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediรซnten

  • 4 oesters
  • 1 granny smith
  • 10 g kaviaar
  • Voor de citroengel
  • 100 g limoensap
  • 150 g citroensap
  • 100 g yuzusap
  • 100 g kalamansisap
  • 50 g gembersiroop
  • 450 g suikerwater (verhouding 30/70 suiker/water)
  • 50 g water
  • 5 gelatineblaadjes
  • 60 g agar agar
  • Snuifje zout
  • Voor het avocado-ijs
  • 150 g avocadopuree
  • 150 g yoghurt
  • 100 g granny jus
  • 5 g stabilisator
  • 60 g limoensap
  • Snuifje Thais currypoeder
  • 1 g santana, in pacojet of ijsturbine draaien tot ijs.
  • 10 g kaviaar

Instructies

1

Maak citroengel. Voeg de citrussappen samen met de gembersiroop en het suikerwater en laat opkoken. Los de gelatineblaadjes op in water en voeg toe. Voeg agar agar toe, laat afkoelen en passeer half koel door een zeef.

2

Draai de ingrediรซnten voor het avocado-ijs in de pacojet of een ijsturbine af.

3

Open de oesters en werk ze af met het ijs, de citrusgel en een toefje kaviaar.

 

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geรฏnteresseerd in