Desserts & gebak

Riz Condé met gedroogd fruit

Riz Condé met gedroogd fruit

Print recept
Door Aantal personen: 10

Ingrediënten

  • 5dl volle melk
  • 150 gr suiker s2 en nogmaals 100 gr suiker
  • 300 gr ronde rijst type Arborio, Italiaanse risottorijst
  • 10 gr zout
  • 1 vanille stokje
  • 1 l room 40%
  • 5 geklopte eigelen
  • Gedroogde pruimen, abrikoos, vijgen 70 gr van elk
  • 2 dl eau de vie de poires

Instructies

1

Blancheer de rijst, verfris en spoel.

2

Kook de rijst in de melk met een doormidden gesneden vanillestokje. Voeg 150 g suiker toe op het einde van de gaartijd.

3

Snij het gedroogde fruit in stukken en drenk de stukken in de eau de vie.

4

Meng het fruit met de rest van de eau de vie onder de rijst.

5

Breng de room aan de kook en voeg er de eidooiers en de resterende suiker aan toe.

6

Verwarm tot 80°C en roer ondertussen met de spatel. Meng voorzichtig onder de rijstbereiding.

7

Kies een bakvorm, leg er plastic folie in en vul de vorm met de rijst. Laat een nacht rusten in de ijskast.

8

Serveer met een frambozencoulis en luchtig geklopte room, zeer licht gesuikerd en gearomatiseerd met de pulp van een vanillestokje.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in