Voorgerechten

Zeebaars met rode biet en mango

Zeebaars met mango en rode biet

Print recept
Door Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 200 g zeebaars
  • 100 g bloemkool
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 20 g suiker
  • 5 g gember
  • 1 dl witte wijn
  • Cayennepeper
  • 2 dl wittewijnazijn (chardonnay)
  • 2 rode bieten
  • Bloedzuring
  • Peper en zout

Instructies

1

Kuis de bloemkool en verdeel in grote rozen. Blender 100 gram, voeg hier een halve gesnipperde sjalot, zeste van citroen, olijfolie, peper en zout aan toe. Meng goed.

2

Schil de mango: snij van de pit in grove stukken. Blender fijn en doe er dan 1deciliter witte wijn, 1deciliter wittewijnazijn, 5 gram gember, 20 gram suiker, zout en cayennepeper bij. Mix alles goed en kook in een steelpan tot de gewenste dikte.

3

Centrifugeer de rode biet (je kan ook sap kopen) en voeg hier 1 deciliter wittewijnazijn, 1deciliter olijfolie, halve gesnipperde sjalot, peper en zout aan toe. Mix het geheel.

4

Bak de zeebaars mooi krokant op het vel.

5

Snij de avocado in plakken.

6

Werk af met bloedzuring.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in