Hoofdgerechten

Rode poon op Kantonese wijze

Rode poon op Kantonese wijze

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 800 gr rode poon
  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml Chinese rijstwijn
  • 200 gr Japanse andoornknolletjes
  • 2 lente-uiten in julienne
  • Gember, fijngesneden
  • Optioneel: groene groenten naar keuze (boontjes, babyasperges...)
  • Plantaardige olie

Instructies

1

Marineer de stukken vis 30 minuten in een mengeling van sojasaus en rijstwijn. De vis hoeft niet volledig onder te staan, roer de marinade gewoon regelmatig om.

2

Dek de vis met de marinade af met folie en stoom gaar. Alnaargelang de dikte van de vis, duurt dit 8 à 9 minuten.

3

Blancheer de andoornknolletjes 2 tot 3 minuten in gezouten water.

4

Dresseer het bord. Begin met de marinade, dan de vis, dan de andoorn. Werk af met fijngesneden lente-ui en gember. Druppel wat hete olie op de lente-ui.

Notities

Japanse andoorn ziet er wat vreemd uit - het lijken wel maden - maar het zijn knolletjes, als alternatief voor rijst of aardappelen. Blancheer ze niet te lang, want ze moeten beet blijven behouden.

 

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in