Nieuws

Brussel krijgt tweede fast food-restaurant met recepten van sterrenchefs

Na het eerste Belgische restaurant op de Louizalaan, krijgt Brussel een tweede boco-vestiging. Voortaan kun je ook in de Archimedesstraat genieten van het concept van de broers Ferniot, die gerechten voor elke dag, uitgedokterd door sterrenchefs, in een fast-foodconcept hebben gegoten.

Zeven jaar geleden startten twee Franse chefs, Vincent en Simon FERNIOT, hun boco-concept. Opzet: fast food op hoog niveau – snel, gezond, eenvoudig, maar rijk aan smaak.

Hun plan leek aanvankelijk bijzonder naïef: ze vroegen aan sterrenchefs om hun eigen, persoonlijke recepten voor dagdagelijkse gerechten met hen te delen. Naïef of niet, ondertussen verlenen al 13 sterrenchefs hun medewerking aan boco, waaronder drie Belgen: Pierre WYNANTS en Lionel RIGOLET van Comme chez Soi en chef-patissier Paul WITTAMER.

Ook bij de rest van de lijst alleen maar absolute topchefs, zoals driesterrenchefs Emmanuel RENAUT (Flocons de Sel), Régis MARCON (Régis et Jacques Marcon) en Gilles GOUJON (L’auberge du Vieux-Puits).

Ondanks de naam en faam van de chefs die er hun medewerking aan verlenen, is een boco-restaurant laagdrempelig. Denk aan een gezellige kantine waar topchefs ’s middags hun boterhammetjes komen eten. Maar dan zonder boterhammen. Ontbijten kan trouwens ook, met openingstijden van 7:30u tot 20u.

In totaal telt boco ondertussen 8 vestigingen, waarvan 1 in Brussel. Daar komt nu dus een tweede bij, in de Archimedesstraat.

Boco
Louizalaan 521 – 1000 Brussel – Tel. 02  647 70 54 – Gesloten op zondag.
Archimedesstraat 15 – 1000 Brussel

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in