Nieuws

Sani Gourmet 2018: laat je betoveren door Rijzende Michelinsterren

Paulo AIRAUDO.

Saverio SBARAGLI.

Umberto DE MARTINO.

Van 11 tot 15 mei vindt de 13de editie van het Sani Gourmet plaats. Zeven sterrenchefs maken van dit, het internationaal gerenommeerde gastronomische festival van het Griekse Sani Resort een unieke culinaire reis.

Ook dit jaar – en dit al voor de derde keer – is het thema ‘Rijzende Sterren’: naast enkele gevestigde waarden zet Sani Gourmet ook rijzende sterren(chefs) in het zoeklicht om zo de nadruk te leggen op innovatie en beleving.

Zo zijn er de Italiaanse tweesterrenchef Saverio SBARAGLI en de Amerikaans-Koreaanse Akira BACK, Executive Chef van de Hakkasan Group. Ook is het uitkijken naar de diners van de minimalist Remco KUIJPERS die in Nederland zijn eerste ster in ontvangst mocht nemen, en van de Duitser Björn SWANSON, die zes maanden na de opening van zijn restaurant Golvet in Berlijn reeds een Michelinster wist te bekomen.

De sterrenlijst wordt verder vervolledigd met de Argentijnse tweesterrenchef met Italiaanse roots Paulo AIRAUDO, de meester in Franse en Japanse fusion keuken Ken KAWASAKI, en de Italiaan Umberto DE MARTINO die onlangs erkenning kreeg met een eerste Michelinster.

Vijf dagen lang leven de chefs hun creativiteit en talent uit in de keukens van de restaurants Water, Fresco, Katsu en Byblos van Sani Resort, voor een buitengewone gastronomische ervaring. Gasten mogen zich verwachten aan een unieke mix van diverse aroma’s en smaken, die de essentie van verschillende culturen en achtergronden vastleggen, met gebruik van de allernieuwste gastronomische trends en technieken. De gerechten worden vergezeld van een uitstekende selectie lokale en internationale wijnen.

Met dit gastronomische festival wil Sani het opkomend talent van vandaag ondersteunen en tegelijk sensationele en onvergetelijke gastronomische ervaringen brengen in de uitstekende restaurants van het resort.

Enkele jaren geleden wist de Belgische chef-kok Yves MATTAGNE van het Brusselse tweesterrenrestaurant Sea Grill het publiek van Sani Gourmet te verrassen met zijn combinatie van tonijn en foie gras. Het leverde hem een staande ovatie op. (KH)

Één van deze vijf hotels, Sani Club kan je reserveren bij Sunweb Excellent. Ga voor meer info naar www.sunweb.be/nl/excellent. Sani Club behoort tot de ELITE selectie, dit zijn de meest exclusieve hideaways binnen de Sunweb Excellent 5-sterren collectie. Je kan bovendien voor slechts €99 een ELITE verwenpakket (t.w.v €200) in Sani Club reserveren via tel. 03 / 808.50.40 of stuur een mail naar excellent@sunweb.be.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in