Nieuws

Tastoe: niets dan blije gezichten en topchefs in Middelkerke

Donald Deschagt.

Angelo Dorny.

Hans Martens.

Jean sur Mer.

Kenzo Lauwereins.

Nono.

Geert Van Hecke.

Sofie Vanrafelghem en Jilles D’Hulster.

Met de lente kondigt ook het festivalseizoen zich aan. Dit weekend maken wij onze eerste afspraak van het jaar in Middelkerke, voor het jaarlijkse Tastoe-festival. De organisatoren mogen zich alvast in de handen wrijven: voor hun jubileumeditie kunnen ze rekenen op prachtig weer. En de affiche is om van te snoepen.

Morgen, zaterdag, en zondag vindt voor het vijfde opeenvolgende jaar Tastoe plaats, het culinaire festival op de Zeedijk in Middelkerke. Het is een van de eerste festivals van het jaar en met het mooie weer dat verwacht wordt, kan het niet anders of het wordt een topper, met niets dan blije gezichten. Maar ook de affiche zelf is natuurlijk de moeite waard.

Tastoe onderscheidt zich alvast van vele andere festivals doordat de toegang gratis is. Alles speelt zich af in en rond de festivaltent, waar topchefs de bezoekers (miniporties) van hun (signatuur-)gerechten laten proeven, voor een democratische prijs. Op die manier kun je kennismaken met de keuken van zoveel restaurants als je wil, zonder dat je bankrekening in het rood duikt nog voor de maand goed en wel begonnen is.

Ook kenmerkend voor Tastoe: de centrale tafels en partytafels waar je kunt aanschuiven. Degusteren van al die lekkernijen is toch net iets makkelijker als je aan een tafeltje zit of staat.

Op die manier kun je als bezoeker op je eigen tempo een ontdekkingstocht maken langs wat de lokale horeca te bieden heeft. Ondertussen geven gastsprekers en topchefs demonstraties op het centrale podium. Met Geert VAN HECKE (zaterdag 15u30) wist de organisatie alvast een van onze allerbeste chefs te strikken, maar ook de rest van het programma is ronduit indrukwekkend.

‘Seaweed Chef’ Donald Deschagt kookt met vers geplukt zeewier, Jean Sur Mer is ‘Zot van de Noordzee’. Angelo Dorny tovert een heerlijk gerecht op tafel, recht uit zijn moestuin. Sofie van Rafelghem en Jilles combineren bier en burgers. Lokaal talent Kenzo Lauwereins van restaurant Vlass is laureaat Beste Sommelier 2018 en laat zien waarom. Sabine Goethals leidt alles in goede banen.

Programma
Zaterdag 5 mei 2018
11.00 u. Officiële opening, 5 jaar Tastoe met Taart
12.00 – 13.00 u. Hans Martens, Winnaar Bake O_ Vlaanderen
13.30 – 14.30 u. Donald Deschagt, Le Homard et la Moule – Zeewier chef
15.30 – 16.30 u. Geert Van Hecke, ZET’JOE, sterrenchef
16.30 – 17.30 u. Angelo Dorny, moestuinkok, De tuin op tafel
18.00 – 19.00 u. Geert Van der Bruggen, Lekker van bij ons, De Lijsterbes

Zondag 6 mei 2018
11.30 – 12.30 u. Valerie Dewever – Bake Off/ Hola Granola
13.00 – 14.00 u. Jean Sur Mer – Kibling, ‘Zot van de Noordzee’
14.30 – 15.30 u. Jilles D’Hulster en Sofie Vanrafelghem – Bier en burgers
16.00 – 17.00 u. Kenzo Lauwereins – laureaat Beste Sommelier 2018
17.30 – 18.30 u. Marc Boin – Grand Casino Middelkerke, garnaalkroket

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in