Nieuws

Frederic Chastro op weg naar San Pellegrino Young Chef 2018

Vandaag en morgen verdedigt Frederic Chastro van restaurant Soma in Antwerpen de Belgische eer in de Grande Finale van de San Pellegrino Young Chef 2018. Tegelijk maakt hij ook nog kans op de publieksprijs, maar daarvoor heeft hij jullie hulp nodig. Onderaan dit artikel vind je een link waarop je kunt stemmen.

Dit weekend, vandaag en morgen, vindt in Milaan de Grande Finale (klinkt toch mooier dan ‘grote finale’, niet?) van de San Pellegrino Young Chef 2018 plaats. Voor België, of moeten we zeggen ‘voor de Benelux’, is Frederic CHASTRO van Soma in Antwerpen afgevaardigd. Om de grote finale te bereiken, moest hij inderdaad eerst een regionale competitie winnen, met 10 chefs uit België, Nederland en het Groot Hertogdom.

De finale heeft plaats tijdens de Milan Food Week. De wedstrijdformule is vrij eenvoudig: de deelnemers moeten hun signatuurgerecht klaarmaken. In het geval van Chastro is dat een gerecht waarin zijn verleden, heden en toekomst samenkomen. Zo is de mais in zijn gerecht een verwijzing naar z’n geboorteland Colombia en het konijn een referentie naar de Vlaamse-Belgische keuken. Die twee elementen uit het verleden en het heden/toekomst worden aan elkaar gekoppeld via de technieken uit de Franse keuken – Chastro heeft ook in Frankrijk gewerkt.

De grote finale wordt betwist door 21 jonge chefs, elk bijgestaan door een mentor. Chastro mag alvast rekenen op de morele – en veel meer – steun van niemand minder dan Peter GOOSSENS.

Hoewel Goossens ‘bondsvoorzitter’ is van het National Culinary Team, heeft Chastro’s deelname aan de San Pellegrino-wedstrijd strikt genomen niet zo veel te maken met de officiële, door Ben WEYTS gesteunde, Belgische wedstrijdstructuur Flanders Food Faculty.

Toch kon hij in z’n voorbereiding rekenen op steun van de FFF, onder andere doordat hij mocht gebruikmaken van de trainingskeuken in Harelbeke.

Dit jaar wordt voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt, de Fine Dining Lovers People’s Choice Award. Die stemming is online, en je hebt nog tijd tot morgen, zondag, 15 u. Stemmen doe je via deze link.

Enne… leuk om te weten: in ons juninummer kun je kennismaken met Chastro en zijn keuken, want dan verschijnt hij in onze rubriek “signatuurgerechten”.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in