Hoofdgerechten

Gevulde witte kool met bulgur, erwten en kruiden

Gevulde witte kool met bulgur, erwten en kruiden

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 witte kool
  • 2 kg verse erwten
  • 1 bussel kervel
  • 1 jonge basilicumplant
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 bussel krulpeterselie
  • 50 g boter
  • 300 g bulgur
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • 2 sinaasappels
  • 10 cl olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes tijm

Instructies

1

Dop de erwtjes en kook ze gaar in gezouten water. Koel af in ijswater.

2

Was de hervel, basilicum, peterselie en snipper fijn.

3

Meng het sap van de citrusvruchten met de olijfolie, look en tijm in de blender tot vinaigrette.

4

Verdeel de boter in blokjes en leg ze samen met de bulgur in een ovenschaal. Giet er kokend gezouten water over en dek af. Laar 30 minuten zwellen en afkoelen onder deksel.

5

Meng de kruiden, erwten en de vinaigrette onder de bulgur en breng op smaak met peper en zout. Schik in een uitgeholde witte kool.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in