Voorgerechten

Brandade van gerookte haring

Brandade van gerookte haring

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 250 g aardappelpuree volgens eigen recept
  • 4 gerookte haringfilets
  • Bieslook
  • 1 theel lookpuree
  • 1 tomaat, in reepjes gesneden
  • 1 Zoete aardappel
  • Broodcroutons
  • 40 g kokkels en mosselen
  • 50 g boter
  • ½ preistaal, in zeer fijne julienne
  • 1 soepl olijfolie

Instructies

1

Snij de zoete aardappel in dunne schijfjes en frituur aan 180°C tot chips.

2

Stoom de gerookte haring, meng met aardappelpuree, lookpuree, bieslook en boter tot een klassieke brandade

3

Gaar de kokkels en mosselen in eigen vocht en recupereer de jus

4

Werk de jus op met klontje boter

5

Dresseer het bord en werk af met bieslook en enkele druppeltjes olijfolie.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in