Tussengerechten

Gestoomde haring met zomerse salsa

Gestoomde haring met zomerse salsa

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 verse haringfilets, volledig graatvrij
  • 100 gr aardappelpuree volgens eigen recept
  • 10 groene olijven in brunoise gesneden
  • 30 g parmezaan in brunoise gesneden
  • 4 blaadjes basilicum, fijn gesneden
  • 4 plakjes lomo iberico
  • 1 lente-uitje, fijn gesnipperd
  • 15-tal zwarte olijven
  • 4 tomaten
  • basilicumolie

Instructies

1

Ontvel de tomaten, strooi er wat zout, peper, rozemarijn, tijm en suiker op, en besprenkel met olijfolie. Konfijt 10 uur in de oven aan 70°C. Snij ze fijn.

2

Maak een pittige salsa, door de gekonfijte tomaten, lomo iberico, parmezaan, het lente-uitje en de basilicum te mengen met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en verwarm lichtjes, zodat de smaken goed kunnen infuseren. Laat een nacht rusten.

3

Droog de zwarte olijven een nacht in de oven aan 80°C en maak er een crumble van.

4

Stoom de haringfilets 5 minuten op 80°C.

5

Dresseer de salsa over de haring, schik wat puree op het bord en werk af met de olijvencrumble en enkele druppeltjes basilicumolie.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in