Hoofdgerechten

Lauwe gemarineerde haring met rataardappelen

Lauwe gemarineerde haring met rataardappelen

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 haringfilets
  • 4 soepl olijfolie
  • 1 soepl balsamicoazijn
  • Sap van ½ limoen
  • 8 rataardappelen
  • 1 slajotje in ringetjes gesneden, spoelen, mee marineren met de vis
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 kerstomaatjes
  • Voor de dressing
  • 200 gr chorizo
  • 2 eieren
  • ½ soepl mosterd
  • ½ soepl xerezezijn
  • 1 mespunt piment d’espelette
  • Druivenpitolie

Instructies

1

Zet chorizo onder in druivenpitolie, warm op tot onder kookpunt en laat een nacht macereren. Mix en passeer door een zeef.

2

Gebruik deze olie om een dressing mee te maken en werk die af met piment d’espelette.

3

Ontvel de kerstomaatjes. Strooi er wat zout, peper, rozemarijn, tijm, en suiker op en besprenkel met olijfolie. Konfijt 2 uur in de oven aan 100°C en snij ze in vier. Rol de ansjovisfilets rond de stukjes gekonfijte tomaat.

4

Stoom de helft van de aardappelen en kook en bak de andere helft.

5

Marineer de haring en de sjalotringetjes heel kort in een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn en limoensap.

6

Verwarm de haring lichtjes in olijfolie

7

Dresseer en werk af met broodcroutons

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in