Hoofdgerechten

Mechelse koekoek met boerenkool, zoete aardappel en daslook

Mechelse koekoek met boerenkool, zoete aardappel en daslook

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 filets van Mechelse koekoek
  • Handvol peterselie, fijngehakt
  • Handvol tijm, fijngehakt
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 2 eetl olijfolie
  • Peper en zout
  • Voor de saus
  • 150 ml olijfolie
  • Handvol daslook
  • 1 eetl citroensap
  • Zout
  • Voor de zoete aardappelen
  • 4 zoete aardappelen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 4 eetl olijfolie
  • Peper en zout
  • Voor de boerenkool
  • 2 bussels versgeplukte topjes
  • van uitgeschoten boerenkool
  • (alternatief: bimi)
  • Olijfolie
  • Zout

Instructies

1

Snijd de filets in schuine steaks. Meng met de rest van de ingrediënten en laat gedurende een paar uur marineren in de koelkast.

2

Was de zoete aardappelen goed en snijd in lange maantjes. Plaats in een ovenschaal en

3

besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met de rozemarijn, tijm, peper en zout. Zet 20 tot 25 minuten in de oven op 200°C.

4

Mix de daslook met de rest van de ingrediënten tot een groene saus.

5

Bak het gevogelte heel kort aan beide zijden gaar in de pan.

6

Stoof de boerenkoolscheuten kort aan in een beetje olijfolie en blus met wat water. Eens het water is verdampt, zijn de groenten klaar. Breng op smaak met zout.

7

Verdeel de kip, aardappelen en boerenkool over de borden. Besprenkel met de saus.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in