Hoofdgerechten

Côte à l’os met watermeloen en Pas de Bleu

Côte à l’os met watermeloen en Pas de Bleu

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 côte à l’os van Belgisch rundvlees
  • Peper en zout
  • 200 g Pas de Bleu
  • Fijngesneden basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 1 el wijnazijn
  • 250 g watermeloen

Instructies

1

Onderwerp het vlees aan een ‘reverse sear’: leg de côte à l’os 2 uur in een voorverwarmde oven, temperatuur afhankelijk van de gewenste bakwijze: van 50-52° voor bleu chaud over 65° à point tot 70° bien cuit.

2

Snij de watermeloen in blokjes en verwijder de pitjes. Voeg naar smaak basilicum toe en giet er de olie en azijn over. Snij de Pas de Bleu in blokjes en meng die eronder. Breng op smaak met peper en zout.

3

Wrijf het vlees in met olie en kruid af met peper en zout. Doordat het vlees dankzij de ‘reverse sear’ al de gewenste kerntemperatuur bereikt heeft, volstaat het om beide kanten dicht te schroeien.

4

Snij het vlees van het bot en trancheer. Serveer met de salade van watermeloen.

Notities

Frédéric Decruyenaere en Bartel Dewulf, de twee huischefs van de Rode Duivels, lieten zich in samenwerking met VLAM door de Engelse keuken inspireren voor deze côte à l'os van Belgisch rundvlees met een frisse salade van watermeloen en Belgische kaas.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in