Voorgerechten

Kofte van Belgisch rundvlees met knolselder en komkommersalade

Kofta van Belgisch rundvlees met knolselder en komkommersalade

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 400 g gehakt van Belgisch rund
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 kf komijnpoeder
  • 2 kl korianderpoeder
  • 2 kl paprikapoeder
  • ¾ kl cayennepeper
  • 1 kf zout
  • Verse bladpeterselie
  • Verse koriander
  • ½ knolselder
  • 225 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • Griekse yoghurt
  • 2 el tahin
  • 5 cl olijfolie
  • 1 komkommer
  • 1 el suiker
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1/8 groene chilipeper
  • 1 el chardonnay-azijn

Instructies

1

Meng het gehakt met de ui, koriander-, komijn- en paprikapoeder en de cayennepeper. Hak de bladpeterselie en verse koriander fijn en meng onder het gehakt. Laat 2 uur rusten.

2

Meng de yoghurt met de tahin en meng er vervolgens voorzicht met een garde de kikkererwten onder.

3

Maak komkommersambal. Snijd de komkommer en chilipeper (verwijder de pitjes) in fijne blokjes en vermeng met suiker, look en de (chardonnay)azijn.

4

Schil de knolselder en snijd die in blokjes. Bak de knolselder aan in olijfolie en kruid met peper en zout.

5

Kneed het gehakt als een worst rond een spies. Gril op de barbecue of in een grillpan.

6

Dresseer.

Notities

In afwachting dat de Rode Duivels gehakt maken van de Tunesiërs en ze in de pan bakken, proberen wij alvast dit Tunesische voorgerecht van Rode Duivels-chefs Frédéric Decruyenaere en Bartel Dewulf, in samenwerking met VLAM.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in