Hoofdgerechten

Tajine van kip met citroen en wortel

Tajine van kip met citroen en wortel

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 kip in 4 verdeeld
  • 750 cl kippenbouillon
  • 2 uien fijngesneden
  • 500 g (gekleurde) wortels
  • 4 el bladpeterselie fijngesneden
  • 4 el korianderblaadjes fijngesneden
  • 1 kaneelstokje
  • 2 ingemaakte citroenen in kwartjes
  • 250 g ontpitte zwarte olijfjes
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • Voor de marinade
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • Saffraandraadjes
  • 1⁄2 el gemberpoeder
  • 1⁄2 el komijnpoeder
  • 1⁄2 el paprikapoeder
  • 1⁄2 el zout
  • zwarte peper van de molen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie

Instructies

1

Meng de ingrediënten voor de marinade. Bestrijk de stukken kip met de marinade, leg in een kom en laat een nacht rusten in de frigo.

2

Doe de kip samen met de olijfolie in de tajine. Voeg de uien, peterselie, koriander en kaneel toe. Overgiet met de kippenbouillon tot de kip half onder staat. Laat 45 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe om uitdroging te voorkomen.

3

Schil de wortels en snijd in reepjes. Voeg de wortels toe aan de kip en laat nog 20 minuten zacht sudderen. Doe daarna de citroenen, het citroensap en de olijven bij de kip en laat alles 10 minuten stoven.

4

Haal de kip, citroenen, wortels en olijven uit de tajine. Kook de saus in tot ongeveer 3 dl.

5

Dresseer. Werk af met peper en presenteer met couscous.

Notities

De WK-interland tussen de Rode Duivels en Tunesië inspireerde huischefs Frédéric Decruyenaere en Bartel Dewulf om in samenwerking met de VLAM dit recept te ontwikkelen.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in