Hoofdgerechten

Bouchots op Aziatische wijze

Bouchots op Aziatische wijze

Print recept
Door Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 1 kg bouchotmosselen, ontbaard
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 20 g gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 kaffirblaadjes
  • 1 teentje look
  • Scheut witte wijn
  • Peper
  • 1/2 pijpajuin
  • 1 eetl platte peterselie, gesnipperd
  • Enkele korianderblaadjes en -stengeltjes

Instructies

1

Snij alle ingrediënten fijn, de gember in dunne schijfjes.

2

Doe een scheut wijn in een sauteuse en voeg look, chili, citroengras en kaffirblaadjes toe. Laat doorkoken.

3

Voeg nu de bouchotmosselen toe.

4

Wacht met de pijpajuin, koriander en peterselie tot de mosselen opengaan.

Notities

TIP: De stengels van de kaffirblaadjes zijn erg stug. Je kunt ze best vooraf verwijderen om ze dan te ciseleren.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in