Tussengerechten

Okonomiyaki

Okonomiyaki

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 2 theel bakpoeder
  • 140 ml koude dashibouillon
  • 4 eetl saké
  • 1eetl mirin
  • 1 el sojasaus
  • 100 g geraspte yamaio
  • 500 g spitskool, fijngesneden
  • 4 eieren
  • 16 sneetjes gerookt spek, fijngesneden,
  • Japanse mayonaise
  • Bonitovlokken
  • 1 el beni shoga

Instructies

1

Zeef de bloem en het bakpoeder in een mengvorm en roer er de dashibouillon, sake, mirin en sojasaus onder. Laat 2 uur rusten op een koele plek.

2

Verwarm de tepanyakiplaat of koekenpan met een beetje olie.

3

Meng per portie/persoon een beetje deeg, kool en een ei in een kom en roer om. Giet uit op de teppanyakiplaat en duw alles een beetje plat.

4

Leg bovenop per koekje vier plakjes spek, 2 horizontaal, 2 verticaal, in een geweven matstructuur.

5

Keer de okonomiyaki om en plooi het spek dat over de rand komt, naar binnen.

6

Bak de okonomiyaki tot ze mooi gaar en bruin zijn.

7

Werk af met Japanse mayonaise, beni shoga en bonitovlokken.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in