Hoofdgerechten

Shabu-shabu

Shabu-shabu

Print recept
Door Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • Dashibouillon
  • Ponzu
  • Sojasaus
  • Japanse peper
  • 100 g wagyu per persoon, fijngesneden
  • Witte kool, fijngesneden
  • Prei, fijngesneden
  • Shitakes
  • Kastanjechampignons, fijngesneden

Instructies

1

Breng de dashi op smaak met sojasaus, ponzu en peper en zout

2

Serveer de gloeiend hete dashi aan tafel en giet hem over in een fondueketel. Zorg ervoor dat die van tevoren al wat op temperatuur is, om te vermijden dat de dashi meteen afkoelt.

3

Gaar groente en vlees naar eigen smaak.

4

Serveer met gestoomde rijst en met dipsauzen naar keuze.

Notities

Dit is de Japanse versie van onze fondue, waarbij - net als bij ons - de beleving minstens even belangrijk is als het eten zelf.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in