Desserts & gebak

Birnenbrot

Birnenbrot

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 kg gedroogde peren
  • 200 g gedroogde pruimen
  • 2,5 d l rode wijn
  • 100 g abrikoos
  • 100 g vijgen
  • 250 g walnoten
  • 75 g sukade (gekonfijte en gesuikerde schil van citroen en sinaasappel)
  • 10-15 cl kirsch
  • 10-15 cl rozenwater
  • 15 gr kaneel
  • 15 g muskaat – vlies
  • 5 g koriander
  • 5 g kruidnagel
  • Voor het brooddeeg
  • 1 kg meel
  • 250 g boter
  • 1 dl olie
  • 20-25 cl water
  • 2 eieren
  • 10 g zout

Instructies

1

Zet de gedroogde peren onder water, kook ze één keer op en laat ze dan afkoelen en plaats een nacht in de ijskast.

2

Marineer de pruimen een nacht in de rode wijn.

3

Maak het brooddeeg en laat minstens 6 uur rusten.

4

Hak de peren, pruimen, abrikozen, vijgen en noten fijn en meng er de andere ingrediënten onder.

5

Neem 750 g van het deeg en kneed daar het fruit onder.

6

Rol de rest van het deeg 5 mm dik uit, spreid het mengsel van het deeg met fruit erover uit en rol het deeg dicht.

7

Plaats 1 uur in een aan 190°C voorverwarmde oven.

Notities

Birnenbrot is een streekgerecht uit Graubünden in Zwitserland.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in