Voorgerechten

Kippensaté met gelakte witte aubergine

Kippensaté met gelakte witte aubergine

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 witte aubergine
  • 1 kippenfilet
  • Enkele ajuinrokken
  • Limoenzeste
  • Verse koriander
  • Voor de lackage van de aubergine
  • 25 g gembersiroop
  • 15 g mirrim
  • 2teentjes look
  • 1 el kandijsuiker
  • 6g sesamolie
  • 60 g sojasaus
  • Voor de marinade van de kip
  • 15 cl kokosmelk
  • Sap en zeste van 2 citroen
  • Honing
  • 1 theel snippers van rood chilipepertje
  • Curry

Instructies

1

Meng de ingrediënten voor de kippenmarinade; hoeveelheden honing en curry naar eigen smaak te bepalen. Laat even inkoken, afkoelen en laat de kip dan twee uur marineren.

2

Laat de kip uitlekken en maak sateetjes met de stukjes ajuinrok.

3

Bereid de lak voor de aubergine voor: voeg de ingrediënten samen, zet op het vuur en kook in tot een stroperige vloeistof.

4

Snij de witte aubergine in dikke plakken en gril aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zien. Strijk ze in met de lak en plaats in een aan 180°C voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn (+/- 8 minuten)

5

Gril de kippensatés en werk af met limoenzeste en koriander

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in