Tussengerechten

Varkensworstjes met hummus, bulgur en olijf

Varkensworstjes met hummus, bulgur en olijf

Print recept
Door Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • Voor de bulgur
  • 40 g bulgur
  • 1 kl fijngesneden bieslook
  • 5 zwarte olijven
  • 1 kl sushiazijn
  • 1 kl geroosterde zonnebloempitten
  • Snuifje ras el hanout
  • Snuifje komijn
  • Sap van ½ limoen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Voor de hummus
  • 280 g kikkererwten
  • 4 el kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tahini
  • 1 teentje look
  • Sap van 1 limoen
  • Voor de crème van olijven
  • 4 el mayonaise
  • 1 el zwarte olijven
  • Sap van ½ limoen
  • 1 el chardonnay-azijn
  • 1 el sushiazijn
  • 1 el mosterd
  • Voor de afwerking
  • Enkele blaadjes munt en dragon
  • 2 el granaatappelpitten
  • 2 el pijnboompitten

Instructies

1

Kook de bulgur gaar en laat afkoelen onder koud stromend water. Giet af en meng er de overige ingrediënten onder.

2

Mix in de blender alle ingrediënten voor de hummus tot een gladde massa.

3

Mix alle ingrediënten voor de crème tot een gladde massa in de blender.

4

Gril de worstjes op de barbecue en snij ze schuin in gelijke stukken.

5

Smeer de hummus op de rand van de twee diepe borden. Verdeel de bulgur en leg er de worstjes op. Werk af met dragon, munt, granaatappel- en pijnboompitten.

Notities

Een varkengerecht met Arabische en Turkse invloeden: moet kunnen!

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in