Tussengerechten

Thaise salade met lokale zomergroenten

Thaise salade met lokale zomergroenten

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 2 wortels
  • 500 g erwten
  • 150 g sojascheuten
  • 1/3 bussel krulpeterselie
  • ½ bussel bladpeterselie
  • 4 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 chilipeper
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ citroengras, super fijn gesnipperd
  • 1 el honing
  • Sap en zeste van 1 limoen
  • Peper van de molen

Instructies

1

Snij de gewassen courgette, komkommer en wortel (met de mandoline) in lange spaghettislierten.

2

Dop de erwten en kook ze in 2 minuten beetgaar in gezouten water. Koel af in ijswater.

3

Meng de vissaus, sojasaus, sesamolie, chilipepersnippers, zonnebloemolie, sap en zeste van limoen en citroengras. Breng op smaak met honing en peper.

4

Pluk beide soorten peterselie. Meng alle groenten en de peterselie onder de vinaigrette. Fris op met extra citroenzeste.

1 commentaar

  • Antwoord
    Marien
    Juli 24, 2018 at 3:02 pm

    Lekker

  • Laat een commentaar na

    Misschien bent u ook geïnteresseerd in