Desserts & gebak

Worteltaart met gemberijs

Worteltaart met gemberijs

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • Voor de taart
  • 6 eieren
  • 300 g suiker
  • 500 g mascarpone
  • 50 g cacaopoeder
  • 70 g chocolade, gehakt
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 wortelen
  • 30 b boter
  • Snuifje zeezout
  • Voor de afwerking
  • Gemberijs
  • Zeste van limoen
  • Zeste van sinaasappel
  • Geraspte wortel

Instructies

1

Stoom de wortelen in 7 minuten gaar. Mix in de blender met boter en een snuifje zeezout.

2

Klop de eieren luchtig met de suiker. Spatel de mascarpone onder de wortelpuree en meng met het eimengsel.

3

Schik boterpapier in een taartvorm, bedek met bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in. Bestrooi de bodem met cacaopoeder. Stort hier het wortelmengsel over en bak 5 minuten in een oven op 170°. Verdeel de stukjes chocolade over de taart en bak nog 25-30 minuten verder.

4

Serveer de taart met een bolletje ijs, bij voorkeur gemberijs. Werk af met zeste van sinaasappel, limoen en geraspte wortel.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in