Nieuws

Sterrenkijken op foodfestival Sani Gourmet

Voor het 13e jaar op rij vond het internationaal gerenommeerd gastronomisch festival Sani Gourmet plaats. En wel in het Griekse Sani Resort gelegen in de eerste van de drie vingers van Griekenland: Kassandra. Te midden van een vierhonderd hectare ecologisch reservaat met natuurbos, wetlands en prachtige stranden bevinden zich vijf internationaal bekroonde vijfsterrenhotels met een eigen jachthaven. De 40 bijzondere restaurants en bars binnen Sani Resort maken hier eveneens een ware hemel voor de foodies van. Maar tijdens Sani Gourmet gaan ze nog een stapje verder. Op deze unieke locatie zorgden verschillende internationale sterrenchefs vijf dagen lang voor een quatre mains op wereldniveau. (Tekst Kris Herrijgers – Foto’s Kris Herrijgers en Sani Resort)

De rijzende sterren of internationale topchefs die werden uitgenodigd op deze dertiende editie van Sani Gourmet. Van links naar rechts: Saverio Sbaragli (Italië) – Umberto de Martino (Italië) – Ken Kawasaki (Japan) – Paulo Airaudo (Argentinië) – Björn Swanson (Duitsland) – Akira Back (Korea) – Giovanni Ledon (assistent van Akira Back) – Remco Kuijpers (Nederland) – Alan Geaam (Libanon).

Met een frisse amuse van rode biet, tonijn en een luchtige hummus met sumak snuiven we de eerste Griekse charme en hartelijkheid op. Ondertussen nippen we van een glaasje champagne met uitzicht op de levendige jachthaven van Sani Marina.

De amuse geserveerd op in brand gestoken hooi zorgde voor het eerste wauw-effect van de avond. Op het bord: bladerdeeg, gekarameliseerde rode ui en gerookte paling.

Enkele seizoensgroenten, meer hebben deze chefs niet nodig om een topcreatie met kokkels en kaviaar te maken. De saus met lichte hinten van sencha verraadt de Japanse roots van beide chefs.

Een delicieus samenspel van comté, gin, abrikoos en ijs van groene kruiden. Art on a plate heet dat dan!

Een hemelse creatie waar de aardse smaken van in zoutkorst gegaarde knolselder mooi combineren met kingkrab, zee-egel, bergamot en macadamianoot.

De Black Cottage Pinot Noir (Marlborough, Nieuw-Zeeland) past dankzij zijn toetsen van zwart fruit, kruiden, bloemen en mineralen perfect bij de aardse smaken van de in zoutkorst gegaarde knolselder.

Sani Gourmet staat voor wereldse gastronomie. Deze quatre mains zijn zoveel meer dan een simpele optelsom van twee chefs in de keuken. De passie van de chefs proef je in deze sublieme creatie tussen avocado, kingkrab en kaviaar.

Dat de Griekse wijnen niet onder moeten doen voor de meer gevestigde waarden bewees deze karaktervolle Zafeirakis Limniona. De oeroude Griekse limnionadruif kan je vergelijken met een melange van syrah en pinot noir. Kracht en elegantie in het glas.

Dat er voor de suprême van kip voor vrije uitloopkip gekozen werd, proef je meteen. De risotto van zwarte rijst, morieljes en groene asperges geven de rest van het gerecht een bijzonder smaakvolle invulling. Een stevig gerecht waarbij dan ook een stevige champagne paste.

Deze cuvée Perrier-Jouët Belle Epoque 2008 komt uit een verrukkelijk geslaagd oogstjaar. Het lekker rijpe fruit, met behoud van alle gewenste zuren, zorgt voor een zinnenprikkelende smaaksensatie.

In dit dessert combineert de Libanees-Franse chef Alan Geaam smaken van yuzu met praliné, hazelnoot, basilicum en rozenwater. De naam citrustaartje kreeg bij deze een andere dimensie.

Info: http://www.sani-resort.com
Sani Resort behoort tot de Sunweb Excellent-selectie, dat zijn de meest exclusieve resorts binnen de Sunweb vijfsterren-collectie. In deze selectie worden enkel hotels opgenomen die garant staan voor het allerhoogste serviceniveau. Ga voor meer info naar www.sani-resort.com en voor reservatie naar sunweb.be/nl/excellent.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in