Nieuws

Jong koppel start nieuw wine & dineconcept

Vooraan een wijnbar met een twintigtal flessen per glas en hartige hapjes. Achteraan een intiem fine-diningrestaurant. Wij kijken nu al uit naar de opening van Vinum & Sensum, het topadres in Knokke dat half september opengaat.

Om precies te zijn: de wijnbar is eigenlijk al geopend – meer bepaald sinds 20 juli. Op het restaurantgedeelte is het wel nog enkele weken wachten.

Vinum & Sensum is een initiatief van Maurice DE JAEGER en Deborah HELLBURG, die tot voor kort samen aan de slag waren in Brasa, het grillrestaurant in Knokke.

In de wijnbar vooraan serveert Deborah een twintigtal wijnen per glas, waarbij je de keuze hebt tussen proevertjes van 8 cl of een volwaardig glas van 12 cl. In het aanbod zowel grote bekende wijnen als biodynamische wijnen van kleinschalige wijnhuizen. Daarbij kun je kleine hapjes bestellen, zoals Ibericoham of ingelegde venusschelpjes.

In het dieper gelegen restaurantgedeelte serveert Maurice een dagelijks wisselend menu met een drietal voorgerechten, een hoofdgerecht en desserts met de focus op fruit.

Met zijn verleden bij Brasa zal het niet verbazen dat de chef inzet op vleesgerechten, van rundsentrecote tot steak tartaar en vleeskroketjes.

“Uit eten gaan of socializen in de horeca draait meer dan ooit om beleving,” aldus Maurice De Jaeger. “De consument verwacht vandaag zowel een sfeer met de juiste vibes als een kwalitatief en scherp geprijsd wijn- en foodaanbod die een grote vrijheid laat om volgens eigen behoefte te schakelen. Onze gasten willen nu eens snel en eenvoudig bediend worden en dan weer uitgebreider en avondvullend genieten. Met Vinum & Sensum als  wine & dine concept willen we aan die variërende verwachtingen voldoen. Ook tot na middernacht.” Het wijnbargedeelte opent rond 20 juli. Vanaf half september volgt het restaurant.

Vinum & Sensum, Leopoldlaan 162 –  8300 Knokke – Tel. 050 66 91 62

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in