Hoofdgerechten

Salade van boontjes met kreeft

Salade van boontjes met kreeft

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 100 g prinsessenboontjes
  • 20 g wakamé
  • Handvol gemengde sla
  • 40 g sojascheuten
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje chardonay-azijn
  • Peper en zout
  • Enkele slierten rijstnoedels
  • 2 kleine kreeften
  • Groenten voor een mirepoix
  • Voor de vinaigrette
  • 150 gr mayonaise (kant en klaar of gemaakt met eigen recept)
  • 10 ml yuzu
  • Enkele druppels sesamolie
  • 5 ml mirin
  • zeste en sap van 1 limoen
  • Peper en zout
  • Voor de korianderolie
  • 2 bussels koriander
  • 150 ml druivenpitolie
  • handvol bladspinazie

Instructies

1

Blancheer de koriander en spinazie, laat afkoelen in ijswater en uitlekken en draai samen met de druivenpitolie 10 minuten af in de Thermomix bij 70°C. Passeer door een neteldoek. (Optioneel.)

2

Blancheer de prinsessenboontjes, koel af in ijswater en trek ze uit elkaar.

3

Werk de mayonaise (kant en klaar of zelf gemaakt) met de smaakmakers op tot een pittige yuzuvinaigrette.

4

Gaar de kreeften kort voor in een mirepoix; ze moeten nog halfrauw zijn en haal ze uit het harnas.

5

Meng de boontjes, sojascheuten, wakamé en gemixte sla en meng er wat olijfolie en chardonay-azijn onder. Breng op smaak met peper en zout.

6

Maak enkele krokantjes door de rijstnoedels te frituren in arachideolie.

7

Pocheer de voorgegaarde kreeft in olijfolie.

8

Dresseer het bord en leg de kreeft lauw bovenop de boontjes.

9

Werk af met de yuzumayonaise en de korianderolie.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in