Desserts & gebak

Tiramisu

Tiramisu

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

 • Dunne biscuit
 • Bloemsuiker
 • Cacaopoeder
 • Voor de biscuitsaus
 • 190 g suiker
 • 125 ml water
 • 1 el diepvrieskoffie
 • 12 g amaretto
 • Voor de romige vulling
 • 4 eidooiers
 • 160 g suiker
 • 40 g amandelmelk
 • 25 cl eiwit
 • 500 g mascarpone

Instructies

1

Breng de suiker en het water voor de saus al roerend aan de kook. Voeg de diepvrieskoffie toe en meng het extract goed onder het mengsel. Voeg de likeur toe terwijl het mengsel nog warm is en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Klop voor de vulling de dooiers en 100 g suiker tot een schuimige massa. Voeg de amandelmelk toe en daarna de mascarpone. Klop daarna het eiwit en de rest van de suiker stijf en spatel die onder het mengsel.

3

Doe de vulling in een spuitzak.

4

Spuit een bakvorm of glazen kom voor de helft met de vulling. Leg daarop een dunne laag biscuit of boudoirs. Borstel de biscuit royaal in met de saus en vul op met de rest van de vulling. Bestrijk rijkelijk met bloemsuiker en cacaopoeder en laat het geheel enkele uren opstijven in de frigo.

Notities

Deze versie van de Italiaanse klassieker is het hele jaar door te koop bij de befaamde Antwerpse patisserie Delafaille.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in