Tussengerechten

Zeeuwse kokkels on vermout met venkel en tomaat

Zeeuwse kokkels on vermout met venkel en tomaat

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1,5 kg kokkels
  • 10 cl vermout
  • 1 venkel
  • 10 kleine tomaten
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 100 g boter
  • 1 el za’atar
  • Mespunt komijn
  • Peper
  • Dille

Instructies

1

Was de kokkels en spoel ze goed.

2

Was de venkel en snij in lange repen en halveer de tomaten.

3

Wok de kokkels, tomaat, venkel en sjalot in een gloeiende wokpan. Blus met vermout en breng op smaak met komijn, peper en zout.

4

Schik in een grote schaal om te delen aan tafel. Werk af met za’atar en dille.

Notities

Dit eenvoudige, maar oh zo lekkere gerecht kun je in individuele porties als tussen- of hoofdgerecht presenteren, maar net zo goed als sharing hapje.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in