Tussengerechten

Gebakken eendenlever met Limburgse kersen, framozen en Griekse yoghurt

Gebakken eendenlever met Limburgse kersen, framozen en Griekse yoghurt

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 schijven verse eendenlever van 80 gr
  • 16 mooie kersen
  • 16 mooie frambozen
  • 200 ml bruine kalfsfond
  • 1 lepel suiker
  • 150 ml frambozenazijn
  • 1/4 verse venkel
  • Notenolie, sushi azijn
  • Wilde zwarte peper en zout
  • Scarletcress
  • Voor de frambozengel
  • 250 gr vers frambozensap
  • 35 ml frambozenazijn
  • 50 gr suiker
  • 3 gr agar agar
  • Voor de kersenflan
  • 200 ml kersenpuree
  • 50 ml rode bietensap
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 25 ml cabernet sauvignon azijn
  • 1,2 gr iota

Instructies

1

Meng alle ingrediënten voor de kersenflan koud en warm al roerend op tot 80°C. Giet het mengsel in vormpjes en laat opstijven in de frigo.

2

Breng de ingrediënten voor de frambozengel samen aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken en laat opstijven in de frigo. Mix vervolgens de gel mooi glad in de mixer.

3

Snij de venkel heel dun en hak enkele frambozen fijn. Voeg sushiazijn en notenolie toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Kleur de schijven eendelever in ganzenvet en laat verder garen onder de gril. Breng op smaak met zwarte wilde peper en grof zeezout.

5

Maak de saus. Maak karamel met de suiker en frambozenazijn, blus met bruine fond en kook in tot de gewenste dikte.

6

Snij de verse kersen doormidden en warm op in boter.

7

Dresseer zoals op de foto en werk af met de scarletcress.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in