Hoofdgerechten

Gepocheerde kabeljauw met mousseline en zeesla

Gepocheerde kabeljauw met mousseline en zeesla

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwrug
  • 2 eigelen
  • 1,5 el water
  • Zeesla
  • Lamsoren
  • Zeekraal
  • Boter
  • Limoensap
  • Voor de algenboter
  • 150 g gezouten hoeveboter
  • 30 g verse zeesla
  • 30 g geweekte wakame
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl beurre noisetten
  • Zeste van 1 of 2 citroenen
  • Versgeraspte look
  • Zout

Instructies

1

Maak eerst de algenboter: snij de boter in stukjes en laat bekomen op kamertemperatuur. Snij de zeesla en wakamé fijn en meng onder de boter. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed.

2

Verwijder het vel en zout het stuk kabeljauw met grof zout. Laat naargelang de dikte 6 tot 9 minuten inwerken. Spoel goed af en portioneer de vis in 4 stukken.

3

Smeer de vis in met algenboter en wikkel in verse zeesla. Plaats de vis in een stoommand met deksel en laat garen op een laag vuur.

4

Maak mousselinesaus. Klop de eigelen luchtig met het water en voeg algenboter toe. Verfris met enkele druppels limoensap.

5

Stoof de zeekraal in boter met een scheutje water. Voeg de lamsoren toe als de zeekraal bijna gaar is en roer tot het geheel volledig gegaard is.

6

Dresseer de mousselinesaus centraal op het bord. Leg de gestoofde lamsoren en zeekraal er bovenop. Plaats de kabeljauw op het bord en rasp er wat verse citroenzeste overheen.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in